VekaBest Verkeersleermiddelen

Oplossing: enterprise hosting

"Wij zien het gebruik van online platformen voor educatieve doeleinden de komende jaren alleen nog verder toenemen. Hierbij zullen ook steeds nieuwe technische vraagstukken opduiken. We hebben er alle vertrouwen in dat we met Cyberfusion een partner hebben gevonden die ons in staat stelt die uitdagingen het hoofd te bieden."

- Ad Philipsen, algemeen directeur van VekaBest

VekaBest is de grootste leverancier van verkeersleermiddelen op de Nederlandse markt. VekaBest is met verschillende merken en websites actief in Nederland, en sinds eind 2017 ook in België. VekaBest biedt online e-learning applicaties en applicaties waarmee bezoekers kunnen oefenen met examenvragen. Het aantal sessies is ongeveer 270.000 per maand.

De uitdaging

Over VekaBest

VekaBest is al sinds eind jaren '90 actief met online producten. Ad Philipsen, algemeen directeur bij VekaBest: "Sinds 2010 zien we een sterke groei en hebben online producten voor een aanzienlijk deel de rol van papieren leermiddelen overgenomen. De beschikbaarheid en snelheid van de webapplicaties is van essentieel belang. Bezoekers verwachten dat ze 24/7 toegang hebben tot online producten. De producten zijn erg interactief; bezoekers verwachten dat ze zonder vertraging ‘door de producten kunnen klikken’. Als de applicaties niet beschikbaar zijn of niet voldoende performen, leidt dat binnen korte tijd tot honderden klachten."

De vorige situatie

“Hoewel we direct vanaf het begin een gerenommeerde hostingpartij in de hand hadden genomen, merkten we in de loop van de jaren dat deze partij onvoldoende in staat was om ons proactief te adviseren bij het uitbreiden en moderniseren van onze serverconfiguratie,” vertelt Philipsen. Als gevolg daarvan liep VekaBest voortdurend achter de feiten aan en nam het aantal storingen toe. Dit heeft ze uiteindelijk doen besluiten op zoek te gaan naar een nieuwe hostingpartner.

De nieuwe oplossing

Vernieuwde infrastructuur

"Bij Cyberfusion vonden we een unieke combinatie van servicegerichtheid, kennis van zaken en proactieve advisering. We hebben nu een aantal HA VM’s die uitstekend performen. In de communicatie met Cyberfusion is het grote voordeel dat we als klant nooit opgepoetste marketingverhalen krijgen voorgeschoteld, maar op feiten en analyses gebaseerde adviezen waarmee we ons platform veilig en toekomstbestendig houden. De medewerkers van Cyberfusion zijn technisch uitstekend onderlegd. "

Groei met stabiel platform

VekaBest benadrukt dat het allerbelangrijkste voordeel van de huidige oplossing is dat deze 'gewoon werkt’. Omdat de webapplicaties 7 dagen per week, 16 uur per dag druk bezocht worden, is een stabiel en goed presterend platform voor VekaBest van levensbelang. "Sinds we zijn overgestapt naar Cyberfusion hoeven we ons daarover geen zorgen meer te maken."

Neem contact op

Gratis advies van onze experts

icon-phone

Bel nu: 040 - 711 44 96

icon-mail

Mail nu: advies@cyberfusion.nl